maanantaina, toukokuuta 21, 2007

Kuvareportaasi aamukävelystä Ferrari-puistossa 20.05
Tämänvuotiset sorsanpojat ovat ihan tuoreita. Ja nättejä kuin mikä.


En tiedä parveilevatko muut sorsat ja ankat ihan muuten vaan sorsaäidin ympärillä, mutta nämä näyttivät suojelusenkeleiltä. (Pikkusorsat ovat nimittäin yllättävien vaarojen uhkaamia)


Yleisö ei oikeastaan saisi syöttää puiston eläimiä, mutta on korvaamatonta kuulla pikkupojan riemunkiljaisut, kun isoisän ojentamat leivät katoavat hanhien ja sorsien nokkiin.


Kävelyn perimmäinen tarkoitus on tietysti hankkia päivän lehdet. Tämän lehtikioskin omistaja on päättänyt jättää jouluköynnökset ympärivuotiseksi oven kehykseksi. Tuo taustan teltta on ns. laiton laajennus, jota on poistatettu useaan otteeseen. En tiedä viekö lehtikioskin omistajan sinnikkyys lopulta voiton, ja laiton laajennusteltta pääsee käyttöön. Jotain on kivikasoista päätellen rakenteilla...


Lukuisten hölkkääjien lisäksi jotkut harrastavat ihan urheiluakin. Tämä kenttä on puiston vieressä. Kuulutukset ja voittajien nimet kaikuivat puistossa saakka, urheilukisoissa on aina jotain...jotain. Kuvan horisontti viettää, koska kuva on otettu aidan raosta paparazzityyliin. Oikea paparazzi tietysti osaisi ottaa suoria kuvia käsivarren mitan päästäkin.


Ferraripuiston laidassa on "baracchina" tai oikeastaan Bar Prima Colazione, joka nimensä mukaisesti on paras paikka aamupalalle. Baarissa paistetaan gnoccoa, jota noutamaan kannattaa pistäytyä aamukävelyn päätteeksi; aina sitä ei heti saa, vaan joutuu odottelemaan.



Odotellessa voi lukea lehteä.

Gnocco fritto on parasta ja epäterveellisintä, mitä aamulla voi suuhunsa pistää. Nämä veimme kotiin baarista, jotta laiska nuorisokin saisi maistiaisia. Maitokahvi ja tuore gnocco...ah!
(Resepti on yksinkertainen: maidosta, suolasta ja jauhoista vaivataan taikina, joka kaulitaan levyksi. Jotkut leikkaavat levystä suorakaiteen muotoisia lättyjä, jotkut kaulivat taikinapallot pyöreiksi letuiksi. Gnocco paistetaan ihrassa tai öljyssä, jolloin se pullistuu mukavasti.)

Ja sitten vaan lehden ääreen ja gnoccoa kahviin. (Lausutaan njokko)

Ei kommentteja: