lauantaina, tammikuuta 06, 2007

Malpensan lentokentältä näkee tietöiden lisäksi alppeja.
Lombardia on tasankoakin.
Tasanko on tasaista.
Pavian tunnusmerkki on katettu silta, Ponte Coperto, joka vie Borgo Ticinon kaupunginosasta keskustaan. Sillalla on roomalainen ja renessanssi esi-isä, mutta maailmansodassa tuhottu silta entisöitiin kokonaan 50-luvulla.
Borgo Ticino, viehättävä Pavian kaupungin osa sillalta nähtynä.

Tässä on Katjalle veneseimi katetun sillan kappelista.

Liikenne on tietysti rajoitettua sillalla.

Pavian tuomiokirkon kupoli on Italian kolmanneksi suurin Pietarin kirkon ja Firenzen kupolin jälkeen. (92 m korkea, läpimitta 30 m)

Pavialainen seinäsuihkaus.

Tuomiokirkko ja hevosen perä.

Tuomiokirkon aukion nuppulakiviä.

Tuomiokirkon aukio.

1989 Pavian tuomiokirkon aukion keskiaikainen torni luhistui, alle jäi neljä opiskelijaa.

Joulupukki on urakkansa päätteeksi Paviassa lomalla.

Lähtiessä onnistuin vielä napsaisemaan auton ikkunasta kuvan Pavian katetusta sillasta, jota sanotaan myös Ponte Vecchioksi.

Ticino-jokea Ponte Vecchiolta nähtynä. Huomaa kalastaja.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vai tuonne se Joulupukki on päätynyt. Mikäs siinä, siellähän näyttää aurinko paistavan.

Leonoora kirjoitti...

Kiitos tunnelmallisista näkymistä.
Itse kävin ensimmäistä kertaa päiväkävelyllä katsomassa läheisen kirkon eteen joulun ajaksi laitettua seimeä. Tosi vaatimaton, tuohon sinun kuvaamaasi verrattuna.

सारी kirjoitti...

Juu, täällä on hienoja ilmoja piisannut.

Ja seimiasetelmia on joka kaupankin ikkunassa jos jonkinlaisia; tuo miellytti yksinkertaisuudellaan (!). Erityisesti pidin verkossa roikkuvista tähdistä; ensin en tajunnut, miksi taustalla edes oli verkko, kun päivänvalossa tähtiä ei oikein huomaa. Luulenpa, että pimeässä valaistuna tuo seimi vasta onkin parhaimmillaan.

Pistäydyin pari päivää sitten eräässä kirkossa, jossa oli esillä 1700-luvun seimiä ja niiden rekvisiittana käytettyjä henkilöhahmoja.Hahmoilla oli upeat vaatteet ja ilmeet ja eleet olivat humoristisia ja eläviä. Seimikulttuurissakin olisi perehtymistä, jos siihen paneutuisi. Napolilaiset ovat edelleenkin perinteen "oikeaoppisimpia" kantajia.

Anonyymi kirjoitti...

Muutama päivä sitten katselin kämppää Paviasta. Vaimo kyllä haluaisi lähemmäksi merta. Luultavasti jos me joskus sinne päädytään, Liguria, Sardinia tai Toscanan pohjoisin lääni tulevat kysymykseen. Näissä vuoret ja läänit menevät liki.

Jenni kirjoitti...

Kas Pavia, tuonne meinaan hakea vaihto-opiskelemaan ensi syksyksi, toivottavasti tärppää.